Kennel Vildtoringens

Min första portugisiska vattenhund fick jag, Susanna, 1993 av Marja-Lea Visasalo. Då hade jag besökt Lissabons zoo och där sett rasen samt en ung tik på utställning i Finland, strax efter att de första importerats till Finland. Rasen tilltalade mig direkt både till utseendet och till lynnet.

2012 föddes den första kullen valpar hemma hos mig i Borgå. Demi Moore do Lusiadas och Trovao da Luz do Mar var importerade från Portugal och Italien och de blev de som lade grunden för Vildtoringens portugiser.

Vid valet av hundar är det viktigaste för mig lynnet och hälsa. De hundar jag äger mentaltestas. Gentest är också ett av de redskap jag uppskattar i arbetet med uppfödning. Det är viktigt att känna till de egna hundarnas svaga sidor så bra som möjligt för att förutsättningarna till friska valpar med gott lynne skall vara möjligast goda. Alla hundar passar inte för avel men det gör deras värde som familjemedlemmar inte mindre.

Valparna växer upp i familj med tonåringar. Som hjälp finns också min dotter Malla-Maria Moisio som studerar till klinikdjurskötare.